Sunt businessuri mici deschise de ani de zile pe bulevarde mari cărora le-au trecut pragul mii de oameni dar doar 3000 de oameni le-au dat și un like pe facebook. Și într-un fel sau altul, au plătit pentru cele 3000 de likeuri. Fie au cumpărat reclamă, fie au dat ceva gratis, etc. Atât și-au permis și după au crezut într-o creștere organică care trebuia să vină. Like-uri, urmăritori, spune-le cum vrei, tot degeaba sunt pentru că facebook nici măcar nu te afișează organic tuturor celor care ți-au dat like…

Postarea business-ului tău preferat abia ajunge la 3% din persoanele care i-au dat like. Iar în timp chiar la mai puțin…

Sunt convins ca nici măcar nu-ți poți imagina ce înseamnă pentru o afacere mică un like sau un share din partea ta. Ca să nu mai vorbim de review…

Un like la pagina cafenelei tale preferate va face fericiți oamenii care se ocupă de acea cafenea. De cele mai multe ori sunt o mână de oameni pasionați care se bucură mai mult de zâmbetul tău când o savurezi decât de banii tăi.

Un like sau un share la postarea unei afaceri mici poate însemna enorm pentru acea afacere. Like-ul tău poate fi semnalul către facebook că acel conținut merită apreciat și văzut de mai multă lume. Într-un fel, e ca și cum ai dona 1 leu pentru acea afacere. Acel leu pe care afacerea nu mai trebuie să-l plătească pentru a fi văzută. Mai ales în zilele în care vânzarea merge prost, bugetul de marketing suferă de sindromul Benjamin Button și nu știi ce să mai faci.

E ca și cum ai dona 1 leu pentru marketing de fiecare dată când le dai un like.

Review-ul tău poate ajuta și mai mult!
Gândește-te de câte ori ai căutat o cafenea sau un restaurant și te-ai uitat prima oară la review-uri. Întotdeauna.
Gândește-te de câte ori ai fost nemulțumit și ai lăsat un review negativ. De multe ori.
Gândește-te de câte ori ai fost mulțumit și ai lăsat un review pozitiv. Rareori.
Și toate businessurile își desfășoară activitatea în condițiile astea. În plus, cele mici nu au automatizări fițoase care să-ți ceară automat un review după ce ai fost la ele. Așa că se bazează… pe tine.

Mai puțin de 5% din clienții mulțumiți lasă un review, majoritatea celor nemulțumiți lasă un review, iar tu? Tu ce faci?

Banca Transilvania îți spune să cumperi de la afacerile mici, locale. Da! Fă asta!

Dar, te rog, ajută-le și de acasă. Dă like afacerilor preferate, dă-le like când le vezi postările și ajută-i cu un share.
Și dacă ai uitat să le spui cât de minunați sunt, scrie-le un review acum.

Ajută afacerile mici!

  • Dă like la postările lor.
  • Sharuiește postările lor.
  • Scrie un review.

#SusțineAfacerileMici
#SusțineAfacerileLocale